Elvisp.nu/Bakning och recept/Att göra perfekta muffins

Tips för att göra perfekta muffins varje gång

Muffins är perfekta till frukost. De är också ett fantastiskt sätt att använda en övermogen banan eller några blåbär som har stått på bänken för länge. Oavsett vilket muffinsrecept du vill ha så hjälper de här 10 tipsen dig att baka något gott varje gång.

Muffins är det mest mångsidiga bakverket som finns! Du kan göra dem söta eller salta, stora eller små, och det finns oändliga smakkombinationer att prova.

Våra tio bästa tips

  1. Förvärm ugnen innan du börjar baka. Detta kommer att säkerställa att dina muffins tillagas jämnt och att de inte slutar med att bli under- eller övertillagade.
  2. Använd färska ingredienser när det är möjligt. Det gäller t.ex. mjölk, ägg, smör och mjöl. Dina muffins kommer inte bara att smaka bättre, de blir också mer fluffiga och fuktiga.
  3. Blanda inte smeten för hårt. Överblandning kan göra muffins sega och "täta". Rör om tills det bara är lagom blandat, för att se till att dina muffins blir lätta och fluffiga.
  4. Fyll muffinsformarna till toppen. Det kan tyckas vara mycket smet, men det är nödvändigt för att få fina, höga muffins.
  5. Grädda muffinsen tills de är gyllenbruna på ovansidan och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren. Låt dig inte frestas att ta ut dem ur ugnen i förtid, annars blir de inte riktigt klara.
  6. Låt muffinsen svalna några minuter innan du tar ut dem ur formen. Detta hjälper dem att hålla formen och förbli fluffiga.
  7. Servera med din favoritpålägg eller fyllning. Några av våra favoriter är smör, sylt, Nutella, honung och bananer.
  8. Förvara överblivna muffins i ett lufttorkat behållare vid rumstemperatur. De håller sig fräscha i några dagar.
  9. Muffins kan också frysas in! Om du slår in dem individuellt i plastfolie eller lägger dem i en frystålig påse håller de i upp till tre månader.
  10. Och slutligen, ha kul med det! Bakning är ett utmärkt sätt att experimentera och prova nya smaker och kombinationer. Så var kreativ och låt dina muffinsrecept vara vilda!
Ljuvligt läckra chokladmuffins.

Skrivet av Karin Svensson

Skriv en kommentar